Elektro-Linden - Kastellgatan 1, 254 66 Helsingborg   042-15 15 05   042-20 18 70   order@elektro-linden.se

Om oss

ELEKTRO-LINDÉN grundades 1970 och ägs sedan 1998 av ledningen för företaget. Våra kabelflänsar och kabel-muffar gör att elkablar och datakablar enkelt kan få en säker och tät genomföring in i de kopplingsskåp som ingår i dagens komplexa system. Kraven på en kabelgenomföring varierar beroende på miljö och applikation:

Datakablar i tempererad inomhusmiljö, livsmedelsindustri med daglig rengöring med 70-gradigt högtrycksvatten, grova kablar med stora elektriska effekter i en gruva, naturgasutvinning i Sibiriens vinterklimat och solenergianläggningar i arabiskt ökenklimat är några exempel på miljöer och applikationer.

Efter att en kabelfläns eller kabel-muff från ELEKTRO-LINDÉN monterats skall den hålla sina prestanda i sin miljö år efter år. Inte bara extrema temperaturer och vatten med högt tryck kan förekomma, solens UV-strålar påverkar särskilt plaster, varför långtidstester i UV-ljus utförts.

Motiverad och välutbildad personal är en annan hörnsten för att med modern produktionsutrustning leverera och helst överträffa det kunderna förväntar sig. Några kompetenser som utgör grunden för våra produkter se bilden till höger.

Utvalda produkter

Alla produkter